Andora, Diano Marina en Ventimiglia.
Door: Rik Prins
Blijf op de hoogte en volg JORI
13 September 2009 | Italië, Rome
Wat een teleurstelling, niemand van jullie heeft het goed. Ben wel blij dat jullie zo je best doen. Maar het is meer dan 43. Hopelijk kunnen jullie nog een keer een poging doen !
Bedankt namens Johan.
Na onze teleurstelling woensdag, eens even gezellig Andora in te gaan, om te winkelen, kwamen wij van een koude kermis thuis. Enthousiast reden wij naar beneden, om het Centro te zoeken, wat niet te vinden was. Ik ging snel de auto uit, om te informeren bij een Italiaanse signora, die mij vertelde dat wij er bijna waren. Snel weer doorgereden kwamen wij op een pleintje uit met alleen een supermarktje, bakkertje, slagertje en natuurlijk een tabacci. Dat is dus alles voor Centro Andora, niet echt toeristisch dus, maar wel lekker zandstrand waar je ligbedden kunt huren, of zelf je stoel mee kunt nemen. Onze bungalow is fantastisch, vrijstaand en staat bovenop een hoge berg, met mooi uitzicht en vele bomen om ons heen. Een zalig zwembad, en de bouqueville en Orleanders staan hier nog volop in bloei wat de Bloemenriviera nog vrolijker maakt. Ja, echt een heerlijke stek !! En zeker een aanrader voor Anjo, als je veel wild zien van de omgeving. Alleen moeten jullie hier ook net als wij je eigen koffiezetter meenemen, want er is hier alleen een klein handzettertje 1 persoons.
Dus besloten wij donderdag 2 stadjes verderop, naar Diano Marina te gaan. Een stadje met wel een gezellig Centro, en leuke winkeltjes, en waar wij alle 3 weer heel leuk geslaagd zijn, zelfs Johan scoorde 2 broeken. (Maar nog steeds niet zijn Lemmerbroek gevonden hoor PeFra) Even gezellig weer terug naar ons huis, en daarna heerlijk naar het strand geweest. Het is nog steeds heerlijk weer 29 graden, met een zalig windje. Mama neemt meteen een heerlijke duik, en geniet weer met volle teugen van de zee. Ik ga ook maar even naar de zee om af te koelen, maar verder dan mijn grote teen kom ik niet. Maar dat is al heerlijk verkoelend, en zo ook Johan die weer even gezellig zijn kilometers maakt, met de Italiaanse gepensioneerde. Ze hebben hele verhalen tegen hem, en Johan is in gebarentaal alweer een heel stuk wijzer geworden. En ik moet zeggen dat het paraderen in de zee, toch wel mooi bruint op Johan zijn lichaam. Waar normaal wat witte strepen zichtbaar zijn, is alles nu egaal aan het kleuren. Dus heb ik ’s nachts geen zebra meer naast mij liggen, maar een heerlijk bruin beertje.
Het is inmiddels alweer vrijdag, en vandaag gaan wij Ventimiglia, de grootste markt van Europa bezoeken. Het is het laatste plaatsje aan de Bloemenriviera tegen Frankrijk aan. Binnen 45 minuten rijden wij Ventimiglia al binnen, en in de verte zien wij al marktkramen aan zee liggen. Het is niet te geloven hoe druk het al is om 8.45 uur, en rijden al even rond voordat wij eindelijk kunnen parkeren. (Later zien wij 2 grote parkeerplaatsen aan het strand). De markt begint van 8.00 uur tot 18.00 uur, maar er waren nog vele kooplui niet uitgepakt. Zodoende kregen wij de gelegenheid om even een bakkie te doen, heerlijk in het zonnetje 26 graden al. Wij hadden besloten om niet bij iedere kraam stil te blijven staan, maar dit waren wij al na 5 minuten vergeten. Want alle 3 vlogen wij van hot naar her. De markt was zo immens groot, dat wij hem niet helemaal hebben kunnen aflopen. Inmiddels werd het steeds warmer, en kon je over de koppen lopen, Er stond wel een lekker windje van zee. En wij zijn alle 3 blij dat wij deze gigantische markt gezien hebben, en vele koopjes weer mee naar Nederland nemen.
Het is vandaag Vrijdag, en normaal gaan wij dan buiten de deur eten. Maar van de week liep bij mama al het water in de mond bij het zien van La Gusta’s (Grote garnalen) En die heeft Johan vanmiddag stiekum gekocht om haar te verrassen. En ze smaakte haar verrukkelijk. Dit was dus echt onze laatste maaltijd hier, want morgen vertrekken wij weer door naar Rome. En met weemoed zullen wij morgen de Bloemenriviera verlaten. Inmiddels is Johan alweer druk de auto aan het pakken, en mama en ik lopen alles op te ruimen. Wij vormen alweer een hechte eenheid met zijn drieen.
Zaterdag om klokslag 9.00 uur vertrekken wij uit Andorra. Helemaal voorbereid op de 650 kilometer, die wij moeten afleggen naar Rome. Onderweg rijden wij langs de Toscaanse Kust en komen de marmersteengroeve van Carrara en Massa tegen. De marmeren bergen schitteren tegen je op in de zon. Al snel daarna zien wij de pijnbomen opduiken, en weten dat wij alweer door Toscana rijden. Waar wij om 13.00 uur Florence binnen rijden, en wij in een gigantische file belanden. Johan gaat na een uurtje maar even de auto uit om polshoogte te nemen, en praat even met een Italiaan en Duitser, die vertelde dat er op de afslag naar San Gimignano vannacht al een groot ongeluk was gebeurd, en dat dit nog steeds niet was opgelost. Na 2 uur konden wij eindelijk onze weg vervolgen, en hopelijk kunnen wij er snel af, want mama en ik hebben inmiddels zo’n hoge nood, dat wij bang zijn dat het zo meteen in de auto dweilen geblazen word. Gelukkig kunnen we snel een stop maken, en rijden we weer heerlijk over de snelweg met gezellige motown muziek uit de speakers, en zien op een viaduct een grote mensenmassa staan. Alles begint weer te remmen voor ons, en al snel zien wij een vrachtauto staan, die zijn lading verloren heeft. Een grote chaos op de snelweg, en ook van de cabine was niet veel meer over. Volgens Johan in hij gestrand tegen het viaduct.
Net aangekomen voor de ring van Rome, is het weer remmen geblazen. Een en al politie, en heel veel mensen die uit bussen komen stappen. Het blijken allemaal Voetbalsupporters te wezen, die onder politiebewaking doorgaan naar het Stadion van Juventus. Het is een groot feest, waar wij in belanden. Wij rijden inmiddels over de ring van Rome (40 km. Lang) waar geen eind aankomt, en Johan zijn twijfels heeft of wij wel goed gaan. Maar uit het niets duikt afslag 30 op, en wij moeten 27 hebben. Zo rijden wij half 7 in de avond Camping Fabulous binnen, waar Johan bij de receptie leuk in het Nederlands word verwelkomt. Wij hebben hier een prachtige nieuwe caravan, keurig schoon, met vrij uitzicht en veel ruimte voor de deur,en zelfs beddengoed aanwezig. Toppie accommodatie van Vacance Select. De Italianen zitten heel gezellig om ons heen, al zijn ze de caravans winterklaar aan het maken, dus zal het na zondag wel erg rustig worden hier. Maar op de camping is het ook erg druk met Nederlanders. Na een lekkere pizza in het restaurant, gaan wij nu nog even gezellig een kaartje leggen. Want de avond moet natuurlijk weer gezellig afgesloten worden. Maandag gaan wij dan eindelijk Rome in, waar wij al maanden naar uitkijken.
Veel liefs van JoMaRi vanuit Rome.
Tante Dicky hele fijne vakantie toegewenst en heel veel plezier !
Groetjes van ons drietjes.
Monique en Andrew, hele fijne tijd in Rome, het weer is schitterend, wel af en toe onweer, maar 29 graden.
Dus veel romantiek toegewenst van ons.
Dikke kus voor de kids.
13 September 2009 - 20:37
Frans:
Hoi Jo, ik heb nog 2 vierkanten er bij gevonden, 43 in totaal, zie je e-mail.
Mooie foto's en wat een ongeval met die vrachtwagen, was het van dat viaduct gevallen?
Leuk Skype gesprek vanavond tussen Rome en Diemen, jullie zien er goed uit, zeker na zo'n reis.
Nog veel plezier en we zien naar het volgende verslag uit. -
13 September 2009 - 20:38
Johan:
Hallo Frans,
Exact hetzelfde aantal als mij Frans 43, Jose zegt dat het er meer zijn.Ik kom ook met geen mogelijkheid hoger.
Probeer nog een poging te doen.
Groetjes Johan -
14 September 2009 - 08:10
Bojo:
volgens mij heb ik gisteren gemaild dat je die puzzel in een hoek moet gooien!!!!!!!!!!!!!!!
Wat een onderneming die reis naar Rome. Ik dacht dat de files alleen in Nederland zo extreem waren.
Veel plezier in Rome en we lezen weer graag hoe het was. xxx BoJo -
14 September 2009 - 09:44
Marijke:
Veel plezier in Roma en doe de groeten aan de pope.
Geen blote schouders en benen als je naar binnen wil bij het vaticaan.
Groetjes van ons -
14 September 2009 - 11:44
Joke:
ik heb er nu 46 geteld. zal wel niet goed zijn geniet van rome. -
14 September 2009 - 16:37
Peggy:
Wat een reis, lekker dat de de temperatuur nog goed is.
Hier is het ook nog wel lekker, maar je merkt echt dat de avonden al wat koeler worden. Johan je had toch je Lemmerbroek moeten kopen. ha,ha.
Ik ben nieuwsgierig naar de verhalen over Rome.
Geniet en ciao.
Liefs, Peggy