De Reisdagen - Reisverslag uit Alpe d'Huez, Frankrijk van JORI Prins - WaarBenJij.nu De Reisdagen - Reisverslag uit Alpe d'Huez, Frankrijk van JORI Prins - WaarBenJij.nu

De Reisdagen

Door: Rik en Johan Prins

Blijf op de hoogte en volg JORI

08 Mei 2011 | Frankrijk, Alpe d'Huez

Vrijdag 6 mei 2011:

Ik word opgeschrikt door het aflopen van de wekker, ik kijk en hij geeft 05:00 uur aan. Het is een warme nacht geweest voor de tijd van het jaar, het begint al een beetje licht te worden en buiten fluiten de vogels al uit volle borst. Het is een mooie dag om op vakantie te gaan. Voor het mooie weer hoeven we het deze keer niet te doen want ook Nederland zit midden in een periode van prachtig voorjaarsweer. Rond 06.30 uur is het zover, na eerst nog afscheid te hebben genomen van onze nog wat slaperige buren Piet en Sylvia, die ons toch maar weer even gezellig uitzwaaien (Net Spanje) stuur ik de VW bora de straat uit. Oma was er al helemaal klaar voor, ze heeft weinig geslapen vannacht, maar daardoor kon zij zich ook niet verslapen, en om 06.45 uur rijden we dan ook al weg van het Koggenland. Nederland slaapt nog of is op vakantie, want zonder ook maar een file rijden we rechtstreeks naar het AC restaurant Nederweerd waar we na een kopje koffie een beetje wakker worden. Na het Gratis tweede bakkie zijn we echt wakker en zetten we onze reis voort via Maastricht naar Luik, waar we in de binnenstad een licht oponthoud hebben, volgende keer toch maar de Ring rond Luik nemen. Tegen 12.00 uur rijden we Luxemburg binnen. Nu is het even opletten want hier gelden nog vooroorlogse prijzen, en dat willen wij als goede Nederlanders natuurlijk niet missen. Ik moest hevig remmen en insturen om het eerste benzine station niet voorbij te rijden, maar het lukte en ik kon direct tanken. 1.34 euro voor een liter benzine waar we in Nederland al gauw 1.75 voor betalen. En dan nog even sigaretten scoren 4.20 euro waar wij al op de 6 euro zitten per pakje, toch bijna 30% goedkoper dus. Ruim een half uur later zetten we onze reis voort. Voor we het weten rijden we Frankrijk binnen en verlaten we bij Nancy de snelweg om via de B-Wegen naar Besancon te rijden. Exact om 17:00 uur rijden we de parkeerplaats van het B & B Hotel op, en hebben wij de eerste 758 km erop zitten.
Zaterdag 7 mei 2011
O, WHAT A NIGHT ! nu moeten jullie weten dat mij schoonmoeder gewend is met de ramen open te slapen, normaal geen enkel probleem. Echter dit B & B Hotel ligt naast de autobaan, dus leek het s’nacht wel of je de F-1 race volgde op het circuit. Ik dacht dat mijn harem ondanks het lawaai snel in slaap lag, maar later bleek dat ook zij lang wakker hadden gelegen. Ik zit dan ook lekker om 05:30 uur aan mijn eerste bakkie koffie. Al snel ontwaakt ook mij harem, want zij ruiken natuurlijk de Douwe Egberts, en zo zaten wij al om 8.30 uur in de auto om onze reis voort te zetten. Onder fantastische weersomstandigheden (het is al rond de 27oC) rijden we door de binnenlanden van Frankrijk, en we moeten zeggen het is een prachtig gebied (Jura). Vlakke landschappen worden ingeruild voor heuvels en de grote bergen (Alpen) doemen voor ons op als we in de buurt van grote plaatsen als Voiron en Grenoble komen. Ruige Cols waarop de sneeuw nog volop aanwezig is, geven een schilderachtig aanblik. We laten Grenoble achter ons en zetten koers naar Le Bourg d Oisans waar we zonder problemen onze RCN camping Belledonne vinden. Het is 15.15 uur wanneer wij de gezellige camping opdraaien. Onderweg hebben we een kleine teleurstelling te verwerken gekregen, want de Col du Glandon en de Col du Galibier zijn door rotsblokken nog steeds afgesloten tot half Mei. De Alpe d Huez is wel open, dus een deze dagen zullen onze namen in een adem worden genoemd met grootheden als Joop Zoetemelk, Peter Winnen, Steven Rooks en Gert Jan Teunissen. Zij staan bekend als overwinnaar op de Alpe d Huez. En daar komen in Mei 2011, mooi 3 namen bij. En zeg nou zelf, ik vind Detje v Meetelen niet misstaan in dit legendarische rijtje. Een uitvoerig verslag van de beklimming volgt snel.
Vanuit een heel zonnig Frankrijk de groetjes van JoMaRi.

• 08 Mei 2011 - 19:44

De Bezemertjes:

De eerste lange rit zit erop voor jullie. Hier is het zalig weer geweest vandaag met moederdag. We hebben hebben heerlijk genoten vandaag en kijken uit naar al jullie reisverslagen. xxx de Bezemertjes

• 08 Mei 2011 - 21:29

Bob En José:

Goed te lezen dat jullie alweer heerlijk van de nachtrust hebben genoten( !! ) en dat de koffie om 05.30 al erg lekker smaakt.
    Leuke foto trouwens. Beeld der herkenning voor ons. Geniet lekker enuh...wel een bewijsje dat jullie de alpe d'huez beklommen hebben !!!!!!!!
    Lieve groetjes Bob en José.

• 09 Mei 2011 - 07:30

Peggy:

De eerste kilometers zitten erop.
    Niet op een glimmende fiets maar met jullie reislustige Bora. Een echte klimmer.

Geniet van jullie eerste vakantiedagen.

Liefs,

Frans en Peggy

• 09 Mei 2011 - 19:17

Hans Angevare:

Hoi Johan, en natuurlijk ook je 2 vrouwen !
    Je weet het, ik hou niet van lezen, maar jullie reisverslagen(wat hebben we toch een talent in Nederland) lezen zo makkelijk weg, gaat van een leien dakje. Heel veel plezier in het prachtige Frankrijk waar ik(wij) overigens 20 jaar ieder jaar naar toe zijn geweest op vakantie. Een prachtig mooi land met hele mooie natuur, en niet alleen op het strand !
    Kom maar weer op met het volgende reisverslag.