JoMaRi voor het eerst naar Frankrijk. - Reisverslag uit Purmerend, Nederland van JORI Prins - WaarBenJij.nu JoMaRi voor het eerst naar Frankrijk. - Reisverslag uit Purmerend, Nederland van JORI Prins - WaarBenJij.nu

JoMaRi voor het eerst naar Frankrijk.

Door: Rik en Johan Prins

Blijf op de hoogte en volg JORI

05 Mei 2011 | Nederland, Purmerend

De Voorbereiding.

Maanden zijn we al bezig geweest met de planning voor onze reis naar Amerika. Ja! want het was de bedoeling om in het najaar van 2011 opnieuw met AnJo naar de States te gaan. Groot was dan ook even de teleurstelling dat het om verschillende redenen toch niet mocht lukken, en dat we alle Amerikaanse ideen weer even in de koelkast moesten zetten. Maar hopelijk niet voor lang hoor, want nu staat de reis voor het voorjaar Mei/Juni 2012 in de planning.

Door dit uitstel ontstond voor ons de gelegenheid om in dit voorjaar ook een lang gekoesterde wens van mij de bakermat van de Tour de France te bezoeken de (Alpe d'Huez) Inmiddels hebben Marijke en Erik hun hele huis op ze kop gezet om ons te verrassen met mooie omgeving kaarten, en vertelde ons veel enthousiaste verhalen wat wij zeker even moeten gaan zien. Zij zijn zelf al 2x op de RCN Camping Belladonna geweest, en kennen de omgeving op hun duimpje daar. Bedankt voor alle informatie Lieve buurtjes.
Nu we toch al in Zuid Frankrijk zitten willen wij dit combineren met een weekje Cote d'Azur, en daarna nog een weekje Bloemenriviera in het Voorjaar. Wij Prijzen ons zeer gelukkig dat de mogelijkheid bestaat om de samenstelling van JoRi weer uit te bereiden naar JoMaRi, want ons Moeder(Schoon) gaat weer heerlijk met ons mee. En ik gniffel nu al bij de gedachten haar te zien paraderen met vast weer een veel te grote donkere Zonnebril op de boulevards van Nice, Cannes en Saint Tropez.

10 April 2011:

We zitten momenteel alweer een maand voor ons vertrek. Een onplezierig ding dat altijd vooraf gaat aan een vakantie is alweer geregeld,want de rekeningen zijn inmiddels betaald. Natuurlijk vallen de kosten mee voor een vakantie in het voorjaar, maar toch zijn we weer een paar eurootjes lichter geworden.
Rik en ik zijn trouwens wel weer even aan vakantie toe, want op de valreep hebben we ook nog maar even Mama haar slaapkamer opgeknapt. Lekker weer alles fris, plafonnetje weer super wit en een modern behangetje anno 2011 aan de wand. Nadat mama 4 nachtjes bij ons heeft gelogeerd, was ze enorm verrast en blij met haar heerlijke nieuwe slaapkamer. Ook zijn wij thuis enorm druk met de berging binnen en de tuin bezig geweest. Na 3 jaar voorbereidingen treffen heb ik vorig jaar dan eindelijk een plateau aangelegd. En nu stond er nog schilderwerk op het programma. Dit vergt toch veel meer tijd dan ik had verwacht. Eerst alles afspuiten met de hoge druk, en nog alles schuren, en daarna hebben Rik en ik nog een paar dagen nodig gehad om alles weer te schilderen. Gelukkig is het weer ons goed, zodat je lekker door kunt gaan.

Inmiddels dwalen onze gedachten alweer uit naar Cannes (Het Filmfestival is er in onze periode). En Rik verheugd zich nu al op al die bekende filmsterren, en heeft haar camera alweer opgeladen. Ze hoopt George Clooney te zien, en ik denk misschien houden we er wel een knappe Nespresso aan over. En dan natuurlijk de F1 Grand Prix van Monaco (Ja, Ja!! Hoe kan je het plannen). Het zal wel moeilijk voor ons zijn om Monaco binnen te komen, maar misschien is er toch een kans om een glimp van die GOOD OLD MICHAEL SCHUMACHER op te vangen.

Wij hebben ook al veel reacties gehad van echte Francofielen, die ons vertellen wat wij zeker moeten doen en bekijken. Daardoor zit onze agenda voor deze vakantie alweer redelijk vol, en vraag ik mij stilletjes af of we wel voor alles tijd zullen hebben. Maar dat gaan wij jullie zeker laten weten via onze Prinsjessite.

22 April 2011:

Nog 14 dagen en dan is het zover. Niet dat ik nu dagelijks stil sta bij ons vertrek, want het weer in Nederland is natuurlijk schitterend, en ook de beide paasdagen beloven dit jaar mooi te worden. Ik beperk me daarom een beetje met het inslaan van wat boodschappen. Want we blijven Nederlanders natuurlijk, en dus slepen we weer een schat aan onmisbare producten met ons mee. Allereerst ziet de FIRMA DOUWE EGBERTS zijn omzet in de maand April duidelijk stijgen, want wat zouden we moeten zonder onze Senseo. En al gaan we naar het land waar ze wel 100 verschillende kaassoorten verkopen, de GOOD OLD AMSTERDAMMER ligt al gesaild te wachten. Wij hebben het met zijn drieen namelijk niet zo op al die beschimmelde Fransen soorten, en over die Geitenmelk uitvoeringen maar te zwijgen.En natuurlijk gaat de HAGELSLAG EN PINDAKAAS mee. Zelfs een eigen zoet wijntje gaat er voor Rik mee, dat is durven he als je naar Frankrijk (toch een wijnland bij uitstek) gaat. En dan als klapper nog (DE HEMAWORST). Waarschijnlijk is dit verhaal voor vele herkenbaar, want tenslotte blijven we Nederlanders ! Al moet ik zeggen: ik verdom het om 3 weken met een zak Aardappels van Nederlandse bodem in het rond te rijden, dus wat dat betreft ben ik al een beetje op de goede weg.

30 april 2011:

Nog een weekje, en het begint nu al aardig te kriebelen. Mijn harem begint al een beetje nerveus te worden. Ik zie al de hele week allerlei zomerkleding voorbij schuiven, en ik hoor dat Mama(Oma) alles alweer gewassen en gestreken heeft.
Vandaag is het koninginnedag en viert onze koningin haar verjaardag. Niet dat ze jarig is, maar het is de geboortedag van haar moeder. Voor een buitenstaander toch wat moeilijk te begrijpen,maar wat geeft dat. Zolang ik mij kan heugen is het 30 april KONINGINNEDAG,een dag om gezellig saamhorig te zijn. Tevens bied het weer de unieke gelegenheid om de ooit aangeschafte goed bedoelde rotzooi zomaar op straat voor veel minder dan de aanschafwaarde te verkopen. In de avond zit je dan het geld te tellen en maakt trots bekend wat je verdiend hebt. Nou ja verdiend, laten we maar zeggen het ruimt lekker op. Nee wij doen dit jaar niet mee aan de verkoop. Niet omdat we niet in staat zouden zijn om een kraampje te vullen hoor, maar zo vlak voor onze vakantie slaan we nu maar een jaartje over, want ik moet ook nog mijn vakantie koffer pakken.
Ik gooi er meteen maar even een prijs vraagje tegenaan, om jullie weer even in de stemming te krijgen.
DE VRAAG IS OP WELKE DATUM WERD VROEGER KONINGINNEDAG GEVIERD EN VANAF WELK JAAR WORDT HET NU OP 30 APRIL GEVIERD.

5 Mei 2011

Het inpakken is begonnen. Nadat ik gisteren een paar uurtjes heb besteed om de Bora in vakantie conditie te krijgen, ging vandaag de dakkoffer erop. De buren zeiden al gaat je Schoonmoeder weer mee!!!!! Ik heb ze wel even duidelijk gemaakt dat ze gewoon bij ons in de Auto zit. Straks ga ik haar koffer ophalen, dus dan is het ook voor ons duidelijk of er nog ruimte is voor een verschoning. Grapje hoor ! Wij zijn alle 3 klaar voor vertrek, en wij hebben er enorm veel zin in. Het mooie weer in Nederland heeft ons alweer aardig in vakantiestemming gebracht. Met het woordenboek in de aanslag in de auto hopen wij ons toch een beetje verstaanbaar te kunnen maken in Frankrijk. Rik heeft ooit een half jaartje Frans gehad op school, maar daar zullen wij ons ook niet echt mee kunnen redden. Het wordt dus weer een weekje handen en voetenwerk, maar we hebben Mama bij ons en die spreekt Frans al 53 jaar.

Vrijdagmorgen gaat onze reis dan beginnen en hebben wij de 1e overnachting in Becanson (Frankrijk) en dan rijden wij zaterdag's door naar Le Bourg d Oisans.(Alpe D Huez)voor onze 1e week vakantie.

Wij wensen jullie ook allemaal een heel lekker weekend in Nederland toe, want aan het weer zal het zeker niet liggen.

Groetjes en veel liefs van JoMaRi nog vanuit Purmerend.

• 05 Mei 2011 - 19:34

O Aize En T Joke:

Mede namens mijn gade wens ik jou Det en de prinsjes een hele fijne vakantie.

Mochten jullie in Monaco zijn en daar 's middags langs de boulevard flaneren en de jetset champagne zien drinken op het achterdek van hun afzichtelijke jachten, bedenk dan dat Jo en ik jaren geleden daar ook tussen lagen in hun zelfgebouwde bootje met een glas champagne in de hand op hun Hema klapstoeltjes. Wij hadden toen wel erg veel bekijks!

We wensen jullie een goede reis, geniet ervan en vooral ... gezond weer terug. We gaan jullie verhaal wel volgen op "waarbenjenu".
    Gauw weer tot ziens.
    groetjes van J & A

• 05 Mei 2011 - 20:47

José:

Oké, ik geef toe dat het handig is dat jullie ma mee hebben i.v.m de taal ( !!! ) maar dat jullie de mazzel hebben om alle filmsterren te begluren en ook nog de Formule 1 mee te pikken is niet meer gewoon een gelukje. Dat is uitgekiende mazzel.
    We wensen jullie een goede reis en we zullen jullie weer volgen via de prinsjes site. En niet stiekum de Alpe d'Huez op fietsen !!!!
    veel liefs Bob en José

• 05 Mei 2011 - 21:40

Peggy:

Lieve Johan, Rik en Ma

Een hele fijne vakantie.
    Wij zullen met veel plezier jullie reis volgen.
    De Alpe d'Huez.
    Veel luxe, aan de Cote d'Azur.
    En daarna nog een weekje Bloemenriviéra.

Lieve JOMARI geniet ervan.

Veel liefs,

Frans en Peggy

• 06 Mei 2011 - 02:15

Joke Roemer:

Hoi Jomari
    We willen jullie een hele fijne en vooral veilige reis wensen.En hopen dat jullie weer heel erg zullen genieten.Peter heeft een nieuw emailadres Roemerpeter@yahoo.com en zou het erg leuk vinden om weer aan de lijst toegevoegd te worden.Geniet maar lekker.Groetjes Joke

• 06 Mei 2011 - 05:27

Tonnie En Gerrie:

hoi kanjers wat super om weer heerlijk tegenieten van jullie reis als ik dat lees zijn wij er bij ha ha zo voeld dat echt en heerlijk dat oma ook weer mee is super we kletsen weer bij als jullie terug zijn veel liefs en proost voor de vakantie xxx

• 06 Mei 2011 - 06:09

Jan En Corrie :

Wensen jullie een geweldige vacantie.,
    In gedachten reizen we met jullie mee langs die prachtige plaatsen en kijken alweer uit naar jullie belevenissen!!

Goede reis en geniet ervan!

Veel liefs,
    Jan en Corrie

• 06 Mei 2011 - 06:17

Det, Ma, Idalien:

Lieve JoRiMa,

Wij hebben ons dus een dag vergist met jullie vertrekdatum en zijn daardoor dus ook te laat met het afleveren van ons 'onderwegpakketje'. Wat stom! Maar dat mag jullie pret niet drukken. Wij wensen jullie een heerlijke vakantie toe en zijn benieuwd naar alle verslagen. Lekker genieten van al het moois!

Hartelijke groetjes van ons alledrie

• 06 Mei 2011 - 06:50

Jo En René:

Amusez-il.
    En een goede reis!

• 06 Mei 2011 - 08:14

Con & Er & Jor:

Goedemorgen lieve overbuurtjes, wij wensen jullie een hele fijne vakantie en heel veel plezier. Geniet ervan.

Groetjes Conny, Erwin en Jordy

• 06 Mei 2011 - 10:54

Anita:

Hoi
    We hebben jullie niet meer gezien de laatste dagen
    maar heel veel plezier en geniet ervan
    Groetjes v .d. buurtjes
    Jan Anita

• 06 Mei 2011 - 21:40

Michael:

Hee ome Johan en Tante Rik en oma

een hele fijne vakantie toegewenst. Ik ben blij dat jullie Douwe Egberts weer hebben gesteund , wie weet zie ik er ooit nog iets van terug. Als jullie tijdens de F1 in Monaco Schumi tegen komen doe hem de groeten van me en scoor een handtekening voor me Heel veel succes en veel plezier.

groetjes Michael

• 08 Mei 2011 - 16:13

Johan & Mirella:

Bonjour!

Geniet van de reis en van elkaar!

Liefs J & M

• 09 Mei 2011 - 09:27

Cora:

Heeeee stelletje bofkonten, wat heerlijk dat jullie alweer onderweg zijn! Heb een jaar in Orleans gewoond.Weten jullie nog? Heerlijk... leef daar als God in France!!! Dikke kus voor alle 3.