Wat een heerlijke vakantie !
Door: Johan en Rik Prins.
Blijf op de hoogte en volg JORI
02 Juni 2011 | Nederland, Purmerend
Onze laatste avond in Andora hebben wij nog even heerlijk afgesloten met een dineetje bij restaurant Botafogo aan de Boulevard. Werd aanbevolen door de Nederlanders op de camping en mama kreeg te horen dat zij hier ook mosselen (KOTSA) kon bestellen, het klonk niet echt aantrekkelijk, maar mama ging er volledig voor ! Vooraf namen wij Spaghetti Carbonara, wat in een koekenpan op tafel kwam, en ons hoofdgerecht werd een pizza. Wat hebben wij heerlijk genoten van ons galgemaal in Italie. Het was volgens Johan werelds van kwaliteit, en wij zijn blij dat hij op zijn verjaardag zo heeft genoten van het diner, wat hij zelf volgens hem niet lekkerder had kunnen klaar maken. En nadien was de rekening een lachertje, voor ons drietjes 45,= euro inclusief drank en koffie.
Ja, ja !! Wij zijn weer veilig thuis na een heerlijke rustige week nog aan de Bloemenriviera, reden wij zaterdagmorgen alweer om 8.00 uur weg vanaf ons bungalowpark. Ondanks dat wij veel snelweg hebben gereden, genoten wij toch weer van de leuke rit met zijn drietjes. Heerlijk muziekje aan in de auto, en onderweg zijn wij weer heel enthousiast aan het puzzelen geslagen. Zo verliep onze reis toch wel erg snel naar Lermoos, waar wij weer riant in onze familiekamer konden, met uitzicht op de bergen. En bij Bakerei Sam ’s avonds weer heerlijk een snitzel en Bauern omelet gegeten. Natuurlijk moest er ’s avonds nog even geklaverjast worden, als afsluiter weer van een fantastische vakantie.
Mama vertelde ons aan de Bloemenriviera dat ze in 1e instantie geen idee had wat ze in Frankrijk moest zoeken, en verheugde zich alleen op het laatste weekje in Italie. Maar hoe anders heeft het uitgepakt voor haar, ze heeft zo genoten samen met ons van alle leuke en gezellige uitstapjes. De prachtige schoonheid van de Alpen, en de pittoreske dorpjes aan de Blauwe Cote Azur waren ook voor ons 1 grote verrassing. Ook de taal bleek achteraf niet zo’n probleem te wezen, met wat woordjes en een taalgids kom je toch in Frankrijk een heel eind. En zelfs mama begon al wat Frans te spreken, en had al snel door dat Toilet hetzelfde woord was als bij ons in Nederland ha, ha !!
Na een heerlijke vakantie was het toch weer fijn om maandagmorgen alle buren, Familie en vrienden te zien en te horen. En inmiddels zijn alle koffers uitgepakt, en is het normale leventje weer begonnen. Het was wel weer even vreemd voor ons om zonder mama op te staan, want Johan maakte haar iedere morgen wakker met een kopje thee. Maar wat hebben wij weer een lol gehad en een prachtig avontuur samen beleeft, in Frankrijk, Italie en Oostenrijk. Weer een mooie herinnering rijker ! Helemaal Toppie !!
Iedereen een hele fijne Hemelvaartsdag toegewenst en heel veel liefs vanuit Zonnig Purmerend van JoMaRi . Det (O)Ma, Johan en Rik
Tante Tiny, Geertje en Jappie, Bedankt voor de lieve kaartjes, en leuk dat jullie zo enthousiast de verhalen hebben gelezen. Zodra het even rustig word, komen wij buurten in Friesland, en even gezellig bij kletsen. Dikke zoen van Johan en Rik, Tot gauw !!
02 Juni 2011 - 19:44
Rene En Jolanda:
Leuk dat jullie een heerlijke vakantie hebben gehad en veilig weer thuis zijn gekomen.
Groetjes en tot gauw! -
07 Juni 2011 - 08:01
Ton En Ger:
hoi kanjers me pc werkt weer heerlijk jullie verhaaltjes super ! GROETJES