Alweer in Riccione
Door: Rik Prins
Blijf op de hoogte en volg JORI
23 September 2009 | Italië, Riccione
Wij hebben Rome weer verlaten, deze prachtige mooie stad, met zijn leuke camping. Toen wij een supermarkt in de buurt van de camping zochten, stonden wij perplex dat ook Rome stranden en een haventje heeft. En natuurlijk moesten wij even een kijkje nemen, al was het moeilijk om een stukje openbaar strand te vinden, want overal moesten wij betalen. Maar Johan gaf niet op, en eindelijk bijna bij de haven konden wij er dan toch even uit om een kijkje te nemen. Niet echt witte zandstranden, en ook de zee is niet zo mooi blauw als de Bloemenriviera. Dus hebben wij deze week heerlijk de uurtjes die wij vrij waren, aan het zwembad gelegen. Waar wij lekker konden zwemmen, zonnen, en Johan weer geregeld met zijn trolley kwam aanrijden, met lekkere hapjes en Sangria. (Ze waren heerlijk Piet en Sylvia)
Inmiddels zitten wij alweer heel gezellig aan de Adriatische Kust (Riccione), waar wij een prachtig appartement hebben met 3 bad en 3 slaapkamers. Wij moeten hier wel elke keer 43 treden op en af lopen, voor wij bij onze auto zijn. Maar die staat dan wel binnen, achter een elektrische deur. Waar Johan wel erg blij mee is. Vanmorgen met opstaan scheen de zon alweer heerlijk in onze achtertuin, en alle 3 hebben wij een goeie nachtrust gehad. In de caravan had mama een smal bedje, en nu ligt ze heerlijk op een riant 2 persoons bed, waar ze alle ruimte weer heeft. 3 grote kasten heeft ze tot haar beschikking, met gevolg dat alles alweer vol hangt ha, ha !!! Wel ben ik geregeld mijn spullen kwijt, vanmorgen liep ik te zoeken naar mijn tandpasta, en shampoo, nou niet meer te vinden. Mama zoekt haar toilettas na, en daar kwam inderdaad nog een 3e tube uit, en extra shampoo. Dat heb je he ! zo moeder, zo dochter, alle 2 dezelfde merken bij ons.
Ook hebben wij een lekker zwembad voor de deur, maar omdat het erg warm is, besluiten wij geregeld hier naar het strand te gaan, omdat daar een lekker windje staat. En mama natuurlijk heerlijk even haar middagdutje kan doen, op een lekker ligbed. Tenslotte heeft zij hier ook de leeftijd voor ! En na een half uurtje dommelen, kan ze de hele wereld weer aan. Van de week kregen wij de schrik van ons leven, toen mama verkeerd op haar bed ging zitten, en met bed en al achterover vloog. Met Amerika nog vers in ons geheugen, begon ze te lachen en reageerde, gelukkig is het zand zacht. Het is erg rustig op het strand met Italianen, 28 graden, volop zon, en de Italianen lopen hier al met coltruien, lange broeken en laarzen aan, in hun ogen is het alweer herfst.
Vanmorgen zijn wij weer even op de markt geweest in Pesaro. 2 jaar lang al bezocht, dit jaar niet te vinden. Even nagevraagd bleek de markt nu op een heel andere plaats te staan, maar wel weer enorm groot. En wij liepen nu dan ook tussen alle Italianen, geen toerist op ons na, meer te bekennen. En ook heel veel koopjes, waar mama en ik natuurlijk weer onze slag geslagen hebben. Alles was cheap ! Zo hing er een bordje 6,00 euro, 5 minuten later 5,00 euro. Dit moeten ze in Nederland ook maar gaan instellen, want de markt werd hier helemaal leeg geplundert.
Ook hebben wij alweer Rimini, Grote Malls en Cattolica bezocht, en Johan haalt hier nu geregeld zijn Telegraaf. Maar mama en Johan worden zo opstandig van alle berichtgeving uit Nederland, dat ik steeds weer hoop dat hij is uitverkocht Ha, ha !!
Morgen gaan wij nog heerlijk een dagje naar het strand, en donderdag of vrijdag gaan wij nog even San Marino bezoeken.
Nou dit was het weer even vanaf de Adriatische Kust, want Johan onze kok heeft heerlijke gnocchie met kaas voor ons klaar gemaakt, en dat wil ik zeker niet koud laten worden.
Veel liefs van JoMaRi.
Peter en Joke, leuk dat jullie weer meelezen. Hopelijk gaat alles lekker bij jullie in Amerika. Veel liefs Johan, Rik en Oma.
Wico, Welkom Thuis ! Hebben jullie lekkere vakantie gehad, lekker bruin verbrand. En nu lekker naar de grote dag uitkijken. Want voor je het weet staan jullie in het stadhuis, met Patrick en Petra. Geniet SAmen van een hele mooie dag ! Veel liefs van ons drietjes.
23 September 2009 - 16:41
Tonnie En Gerrie:
ooo wat geweldig om het allemaal telezen echt ik schrijf elke keer hoe ik geniet maar dat is ook echt zo als jullie terug zijn pakken we borrel dikke kus van ons xxx -
23 September 2009 - 17:06
Johan & Mirella:
Hallo vakantiegangers! Fijn dat het zo lekker weer is, hier begint het langzamerhand hersft te worden! De foto's spreken voor zich, het is daar een gezellig boel!
Groetjes van ons! -
23 September 2009 - 18:13
Bernadet & Idalien:
Heerlijk om zo met jullie een beetje mee te genieten van jullie relaxte vakantieverhalen over mooi weer, zwembad, ligstoel en de zon en de vele aanbiedingen op de markten. Hier wordt het inderdaad al weer een beetje herfstig, al mogen we nog niet klagen over de temperatuur. Nog fantastische dagen toegewenst door ons allen hier op nr. 9 en de hartelijke groeten! -
23 September 2009 - 19:33
Cora:
Oh jongens wat heerlijk is het bij jullie.Geniet maar lekker met mams.Veel plezier nog. Dikke zoen.Cora -
24 September 2009 - 06:48
Rene Wouters:
Nou, geniet nog maar lekker daar hoor! -
24 September 2009 - 11:49
Marijke:
jongelui het ziet er weer niet verkeerd uit. Ben jaloers. Veel plezier nog en geniet nog even.
dikke kus -
24 September 2009 - 14:19
Bojo:
Moet je ze nou toch zien liggen de diva's van Riccione!!!!!
Jullie laten je lekker verwennen door Jo heb ik al door. Vergeten julle niet om Jo ook af en toe even te kietelen. Hij heeft dat ondertussen wel dik verdiend. Jullie hebben het in ieder geval wel helemaal naar jullie zin. Misschien tot snel op de skype en anders tot mails. Liefs BoJo -
24 September 2009 - 20:00
J & A:
Volgens Erwin Krol zouden jullie regenjas en laarzen aan moeten trekken en dat klopt dus niet!!
En volgens mij genieten jullie van elke dag en dat is jullie van harte gegund hoor (wij trekken wel een extra trui aan).
Oant sjen ! -
25 September 2009 - 06:35
Peggy:
Lekker daar aan het zwembad, met jullie eigen prive butler, mag ik volgende keer mee.
De foto's zien er weer geweldig uit.
Dikke kus