Zomaar een Marktdag.
Door: Johan Prins.
Blijf op de hoogte en volg JORI
13 Mei 2011 | Frankrijk, Parijs
Voor degene die ons al jaren volgen op de Prinsjessite is dit geen verrassing, zij weten wel dat mijn lady’s verzot zijn op markten. Nu zijn landen als Italie en Spanje op dit gebied een Walhalla, want elk dorp heeft zijn eigen markt. Hoe anders is dat in Frankrijk en zeker in deze streek. Toch was het Rik gelukt er een op redelijke afstand te vinden. En zo kwam het dat ik ’s morgens niemand hoefde wakker te maken, en dat we al om 09.00 uur onderweg waren naar het dorpje Vizille een kleine 25 km. rijden. Maar ja, je moet natuurlijk wel iets over hebben voor de lady’s. Na een klein half uurtje sturen door de bergen, kwamen wij dan ook in het dorp aan, en was de markt gauw gevonden. Niet zo vreemd want het dorpje is zo klein, dat ik daar zelfs een postzegel op straat had kunnen terug vinden. Ik zag al wat beteuterde gezichten, want deze markt was wel erg klein, en bestond ook nog voor 70 procent uit groente en fruit verkoop. Dit leek een vluggertje te worden, maar hoe anders zou het lopen. Het 1e pad deden de meiden in 2 min. en ook het 2e pad duurde niet veel langer, ik dacht nog ik had de moter van de auto wel kunnen laten draaien. Maar toen aan het einde van pad twee stond een vreemd kraampje met allemaal waar uitgestald zoals placemats, handdoeken, servetten, en kinderspeelgoed. (tenminste dat dachten de meiden). En juist op moment van passeren begonnen ze met een presentatie van nieuwe producten die GRATIS werden weggeven. Gratis, helemaal Gratis !! Alle teleurstelling was weg bij Mama en Rik , en er zat voor mij niets anders op dan pas op de plaats te maken. Nu moet je weten dat ik ben opgevoed door een vader en moeder die de oorlogstijd hebben meegemaakt, en mijn Vader zei altijd er zijn maar weinig dingen GRATIS IN HET LEVEN JONGEN ! Na 15 minuten ben ik maar eens polshoogte gaan nemen. Mama en Rik hadden inmiddels allemaal dingen gekregen, een placemats, broodmandje, handdoek, en vermaakte zich prima tussen de fransen. Ik zei nog “Neem die bende mee”we gaan. Maar Nee hoor! Alles was gratis en die man bleef maar uitdelen, dus weggaan was echt geen sprake van. Ik zocht weer een zonnig plekje op, en wachtte maar geduldig af. Na zo’n 25 minuten steeg er gelach op uit de menigte, en de O’s en A’s waren niet van de lucht, en hier en daar hoorde ik toch wat oudere vrouwen giechelen, en dat trok toch wel even mijn aandacht waardoor ik toch naar de menigte toe schuifelde. Ik zie dat de verkoper net bezig is met het weggeven van massage staven en speeltjes, en demonstreerde dit in zijn nek en op zijn armen. JA, JA AAN MIJN HOELA ! Ik heb nog nooit zoveel gefocuste vrouwen gezien, en geloof me ook was alles gratis ze hadden toch het lef om naar hun favoriete staaf of speeltje te vragen, onder het mom LEUK VOOR DE KINDEREN. Ook Rik en Mama scoorden zo’n speeltje. Nu er heel veel mensen om de kraam stonden, kwam ook de aap uit de mouw. Plotsklaps waren er wel 4 verkopers, en in mum van tijd stonden er heel veel vrouwen met een rvs Fonduestel (NIET GRATIS !) in hun handen. Kijk ! Mama had dat snel door en pakte haar gratis spullen op, en sloop door de menigte weg. Rik echter vond dit zo gênant en hoorde de verkoper nog even een tijdje aan. Niet dat ze iets begreep van de Frans sprekende verkoper, maar je loopt niet zomaar weg zei ze, dat vind ik gewoon niet netjes. Dus na een verontschuldiging dat ze de bus moest halen (Ik weet niet, welke bus ze bedoelde) konden wij weer verder. Als wij een kleine 10 minuten later op het enige terras aan de koffie zitten, tovert mama haar speeltje uit haar tas helaas geen batterijen meegeleverd dus het fototoestel werd gekraakt om de dolfijn werkend te krijgen. Armen en rug werden door het trillende dolfijntje beroerd en ik hoorde zoiets als: Je voelt hem wel en ik schoot in de lach en dacht: Ik weet het niet Ron en Kim, maar het zou zomaar kunnen dat je er een klant bij hebt op de Website Erotiek en Meer.
Inmiddels moet ik dus ruimte maken in de toch al volle achterbak van de Bora voor de 2 Dolfijntjes, want op de hoedenplank gaat me toch net iets te ver. Morgenochtend gaan wij weer op doorreis naar de Cote Azur, Port Grimaud. En zijn erg nieuwsgierig wat wij daar weer tegen gaan komen. Het is de bedoeling dat wij hier vandaan de Napoleon Route naar beneden rijden, en deze route moet ons ook langs de Franse Grand Canyon lijden. Dus misschien toch al even een voorproefje op Amerika.
Vele lieve groetjes voor jullie in Nederland, en geniet allemaal van jullie weekend. Dikke zoen van JoMaRi
Wij willen jullie even bedanken voor de leuke reacties op de Site, en genieten echt van ieder stukje. Leuk om ver van huis, toch zo dichtbij te zijn. Dank jullie wel allemaal !!
Ruud en Corrie , WELKOM THUIS RUUD, EN GO FOR IT !! Veel liefs van ons drietjes.
WiCo, Zijn nieuwsgierig naar jullie verhalen. Maar jullie hebben ook in Frankrijk heerlijk weer moeten hebben. Liefs van ons.
13 Mei 2011 - 20:06
De Bezemertjes:
Geweldig verhaal weer. En wat een schattige dolfijntjes. Blijf lekker genieten en wij genieten van jullie reisverslagen. Liefs van de Bezemertjes
p.s. we zagen Ronny vanavond langslopen en Anouk is snel aan gaan bellen om haar bal uit de tuin te halen. Hij zal wel gedacht hebben............nog geen minuut binnen en daar staat die kleine blonde draak alweer. -
13 Mei 2011 - 21:24
Bob En José:
Lieve JoMaRi, een hele goede reis naar de volgende bestemming en blijf vooral schrijven. Deze was weer erg vermakelijk en realistisch. (Zag het helemaal voor me !!!!) LIeve groetjes Bob en José -
14 Mei 2011 - 07:53
Peggy:
Het moet toch niet gekker worden.
2 onschuldige dolfijntjes, HA HA.
Nu op naar de Cote d'Azur. Geniet van jullie reis.
Veel liefs,
Frans en Peggy
14 Mei 2011 - 09:18
Anjo:
Hallo allemaal
Ik heb het allemaal gevolgd broertje nou het was me het weekje wel erg zwaar.
wat ik me eigenlijk afvroeg heb je nog de gele trui voor oma gekocht dat is het toch wel waard als je als eerste boven komt.
Nou goede reis naar de volgende bestemming.
anjo -
14 Mei 2011 - 09:58
Vieze Gerrit:
hoe ouder hoe gekker det tot snel.x je flat vriend -
14 Mei 2011 - 18:13
Omke:
Even wat wereldnieuws uit Fryslan, want dat missen jullie natuurlijk allemaal daar in de Alpen (Det, ik was vergeten je te vertellen dat een fatsoenlijke zoute haring daar niet te krijgen is, laat staan een lekkerbekje)
Maar luister en huiver:
WOEDE OVER NIEUW UITSHIRT VAN SC HEERENVEEN
Het nieuwe uit-shirt van Heerenveen lijkt sprekend op dat van Ajax. Tot woede van tal van fanatieke fans.
,,Dit kun je de supporters niet aandoen'', zegt Mechiel Zantema, voorzitter van sfeervereniging Nieuw Noord.
Hoe vind je dat trouwens "sfeervereniging" in plaats van "supportersvereniging". Je ziet het voor je: gezellig, koffie mee op de tribune en een lekker stukje oranjekoek. Da's merakels mooi man!
Hoe komen jullie trouwens de zondag door zonder Studio Sport en zo?
Groeten