TOCH OP DE BOOT NAAR SAINT TROPEZ - Reisverslag uit Port Grimaud, Frankrijk van JORI Prins - WaarBenJij.nu TOCH OP DE BOOT NAAR SAINT TROPEZ - Reisverslag uit Port Grimaud, Frankrijk van JORI Prins - WaarBenJij.nu

TOCH OP DE BOOT NAAR SAINT TROPEZ

Door: Johan en Rik Prins.

Blijf op de hoogte en volg JORI

20 Mei 2011 | Frankrijk, Port Grimaud

Lieve Familie en Vrienden,

Na een hele koude nacht, scheen gelukkig vanmorgen weer de zon en was het windstil. Dit hield in dat wij heerlijk met de boot naar Saint Tropez konden vertrekken, want nu zag mama het wel zitten, en de overtocht is maar 20 minuten. Mama heeft zich net wel 3x omgekleed, en zelfs Rik informeerde of het wel stond wat ze aan had. Want ja, in Saint Tropez moet je natuurlijk wel goed gekleed gaan, en ook ik heb voor de zekerheid maar mijn originele Tommy Hilfinger aangedaan, i.p.v. de breedbek kikker uit Spanje ! De boottocht ging zo snel, dat wij al vlug op de kade stonden. Ik waande mij even in Amsterdam, want alles was hier rood wit versierd, (zeker veel Amsterdammers hier ) maar al snel kwamen wij er achter dat er ieder jaar in Mei de heilige Torpe, die door keizer Nero werd onthoofd, en zijn lijk op een vlot met hond en haan hier aanspoelde, word gevierd (BRAVADA), en er lopen vele mensen in klederdracht of rood wit gekleed door het dorp. Er word ook veel muziek gemaakt op trommels en fluitjes. Al snel lopen wij tegen de markt aan, en kijken de meiden weer of er gratis spullen zijn, maar helaas wel een hele leuke markt, maar niets GRATIS ! Olijven kosten hier goud geld, en 1 ons ham 6,00 euro, en schoenen en kleding tegen topprijzen. Toch is het mama weer gelukt een horloge te scoren, en ook een leuke koffiemok als herinnering.

Het is inmiddels 12.00 uur als wij de Boulevard Off Dreams oplopen. De terrassen zitten afgeladen vol, alsof het de normaalste zaak van de wereld is om 20,00 euro voor een salade neer te tikken, en een frisdrankje 7,00 euro per glas, maar dan zit je ook heerlijk onderuit langs de haven. Vele schilders staan hier langs de kade hun waar te verkopen, met prachtige schilderijen, vooral met Brigit Bardot en Louis de Funes die Saint Tropez veel bekendheid hebben gegeven. Er liggen gigantische boten aangemeerd, wij horen dat het liggeld hier 2500,00 euro per dag bedraagt, maar nergens iets van de jetset te bekennen. Zouden ze vandaag allemaal in klederdracht tussen de plaatselijk bevolking lopen ! Na een heerlijke hotdog, (Half stokbrood gevuld met een gigantische worst) lopen wij gezellig door het centrum met hele mooie winkels, en lopen via vele smalle steegjes tegen hele gezellige terrasjes aan. Wij komen uit op een pleintje met Gendarmerie, wat ons bekent voorkwam. Later hoorde wij dat hier Louis de Funes met de Gendarmerie is opgenomen.

Toen wij op de boot terug zaten naar Saint Maxim konden wij alle drie zeggen, dat wij weer een onvergetelijke dag aan de vele kunnen toegevoegd.

Ook zijn wij gisteren nog naar Cannes geweest, maar daar meer over in ons volgende verslag. Morgen gaan wij weer door naar de Bloemenriviera (Andora), en zullen wij weer op zoek moeten gaan naar Internet. Dus horen ons weer zo snel mogelijk.

Heel veel liefs en dikke zoen van Oma, Johan en Rik.

Moeders van de Veer, Leuk dat U mee leest, en weer even gezellig gereageerd hebt. Altijd gezellig voor ons. Bedankt en tot gauw !

Piet en Sylvia, Fijn weekend en leuk jullie even op skype te hebben gezien.

Iedereen heel fijn weekend in Nederland, met mooi weer toegewenst.

• 20 Mei 2011 - 21:44

Peggy:

Super weer zo'n onvergetelijke dag, wat genieten jullie toch.

Rik heb je al een kopje koffie met George Clooney gedronken. Ha, ha.

Veel plezier morgen in Andora.

Veel liefs,
    Frans en Peggy

• 21 Mei 2011 - 03:25

Joke Roemer:

Tussen het verhuizen door toch elke keer even jullie verhaal lezen.En we genieten weer lekker mee hoor.En net als vorige keer dat jullie op vakantie waren gaan we ook deze keer weer naar Florida.En daar kijken we dan ook weer lekker naar uit.Dus genieten we allemaal weer.Heel veel plezier en geniet er weer goed van.Groetjes van peter en Joke

• 21 Mei 2011 - 07:44

Pieter En Sylvia:

Weer een leuke dag.Leuke foto's. De komende tijd nog heel veel plezier.
    Groetjes Pieter en Sylvia.

• 21 Mei 2011 - 09:21

Vieze Gerrit:

leuk om te horen dat jullie het zo leuk hebben!!jo bedankt dat je zo goed voor mijn detje zorgt!!reis voorzichtig door x vieze gerrit

• 22 Mei 2011 - 17:30

Jan En Corrie:

Met veel plezier lezen we iedere keer jullie verslagen en genieten er enorm van.
    We vonden Port Grimaud ook heel leuk alleen een beetje te groot voor ons sloepje!!!, dus blijven we maar in Loosdrecht waar we gisteren weer van het mooie genoten hebben en......ook gevaren!!
    Wensen jullie nog een prachtige week.

Veel liefs, Corrie en Jan

• 17 Juli 2012 - 15:55

Berdien:

Wat kost een retour vanuit maxime naar st tropes, ik kan dit niet vinden op internet

• 17 Juli 2012 - 20:20

Johan En Rik Prins:

Hallo Berdien,
    Wij hebben het even nagekeken voor je, en wij betaalde vorig jaar 10,00 euro p.p. voor de boot.(Catamaran snelle boot) Het is een fantastische leuke reis, en heerlijk om niet in de file te staan. Je staat meteen midden in Saint Tropez, met al zijn gezelligheid. In Saint Maxime kun je parkeren in het dorp op parkeerterrein 7,50 euro voor de hele dag, en klein stukje lopen naar de boot. Wij zijn eerst even polshoogte gaan nemen in Saint Maxime en dit is een hele gezellige plaats met leuke winkeltjes en terrasjes om lekker even te vertoeven. Wij hopen je genoeg informatie te hebben gegeven, en wensen je heel veel plezier aan de Cote Azur.
    Hartelijke groeten van Johan en Rik Prins.