Sterkte !! - Reisverslag uit Altea, Spanje van JORI Prins - WaarBenJij.nu Sterkte !! - Reisverslag uit Altea, Spanje van JORI Prins - WaarBenJij.nu

Sterkte !!

Door: Johan Prins

Blijf op de hoogte en volg JORI

11 Februari 2010 | Spanje, Altea

Lieve Familie en Vrienden,

Is dat eigenlijk wel het juiste woord, om dit stukje mee te beginnen, maar jongens, jongens het weer wil bij jullie maar niet beter worden. Leek het ergste net allemaal achter de rug, zagen wij op woensdagmorgen dat het weer raak was in Nederland. Sneeuwval en een harde Noord Oosten wind, zullen Nederland opnieuw teisteren. Wij hebben met jullie te doen, en hopen dan ook dat iedereen in ieder geval voorzichtig blijft in weer en verkeer.

Hoe anders is het bij ons, het weer is nog steeds voortreffelijk. Ook bij ons liggen er wel lage druk gebieden in de directe omgeving en krijgen wij hiervan soms wat bewolking mee, maar dit is vooral aan het einde van de middag. Met een temperatuur van 18 tot 20 graden (en in de zon liggen ze nog een aantal graden hoger) hoor je ons niet klagen.
Vandaag (Woensdag) stond Benidorm op het programma, net als zondag is hier een hele grote markt, waar je genoeg leuke koopjes tegenkomt. Ook de levensmiddelen als groente, fruit, vlees en vis kun je nergens anders zo goedkoop inslaan. Het is gezellig druk, en je komt vele vrolijke Nederlanders tegen, waaronder veel jongeren met kleine kinderen. Dus niet alleen rollator terreur maar nu ook veel wandelwagen terreur. Vele gepensioneerde zijn ons koude kikkerlandje eerder ontvlucht met hun caravan dan de bedoeling was, en de campings zijn hier dan ook overvol. Opgevrolijkt door muzikanten met panfluiten, (Zie filmpje prinsjessite) doet het allemaal zeer zomers aan, en met veel zonnige terrassen in de omgeving, is een paar uur zo weer om.

Het weer leent zich natuurlijk ook uitstekend om mijn conditie weer op Vierdaagse niveau te krijgen. Zo zit mijn 1e fietstochtje er inmiddels ook op, al moet ik zeggen dat het even wennen was op Piet zijn fiets. (Zadel) Want Piet zijn kontje is niet mijn kontje. Dus had ik goed last van zadelpijn toen ik even naar de Nederlandse slager in Albir reed , om zijn lekkere Wiener Snitzel en tartaartjes op te halen. Inmiddels is mijn gevoel in het onderlichaam weer terug, en is gecontroleerd urineren ook weer mogelijk.

Beter gaat het met het wandelen. Dagelijks lopen wij natuurlijk met zijn tweeen heel wat af, en zijn ook al even boven in Oud Altea geweest. Het gezellige plein met de blauwe koepel, en mooi uitzicht over Altea. Maar daarnaast doe ik zo om de dag de wandelschoenen aan, om nog extra meters te lopen. De 1e keren rustig langs de boulevard naar Albir, maar inmiddels heb ik ook al het achterland verkent. Hier liggen genoeg heuvels en zo wandel je binnen 15 minuten door Sinaasappel en Citroen plantage’s, en dat gaat flink bergopwaarts. Mijn 1e tocht was echt op goed geluk, want een echte wandelkaart heb ik hier nog niet kunnen bemachtigen, en net toen ik dacht ik moet dezelfde weg maar teruglopen gloorde de zee aan de horizon. Ruim 2 ½ uur later was ik weer thuis, en een prachtige ervaring rijker. Ja trainen is hier echt geen straf, en niet te vergelijken met een rondje Ilpendam of Purmerbos.

Vanuit Altea, versturen wij een Zonnige Valentijnszoen en Groet naar Nederland van Rik en Johan.

• 11 Februari 2010 - 16:57

Marijke:

Weer genoten van jullie verhaal. Ik lees al "het is geen straf drie maanden Altea" En ja, het is hier echt koud. Gure rot wind. Voorlopig blijft het zo. Daar kennen we het weer mee doen. Enfin het weekend beginnen de Olymp. Spelen dus met zijn alle voor de buis kachel hoog opstoken ha ha.
    Voor de rest gaat alles zijn gangetje en loop ik maar gewoon mijn rondje door het Purmerbos.
    Lieve Valentijns groetjes terug en tot horens
    ps. Ook van Marianne (voor Rik) groetjes

• 11 Februari 2010 - 18:05

Johan & Mirella:

Ola!

Wij zijn stiekem wel een beetje jaloers op het mooie weer! Ik ga nu elke dag met de auto naar het werk, onder het mom van "anders heeft Buddy het zo koud voorop de fiets" maar vind het zelf ook wel erg lekker om warm in de auto te zitten....Wij geven, op verzoek van de Dierenambulance ivm het koude weer, de buurteenden, zwanen, meerkoeten en een verdwaalde gans bij het Meerland brood ( door Johan in gelijke stukjes gesneden). Ze verwelkomen ons met veel gekwaak ( het lijkt wel of we de enige zijn die ze voeren) en het is dringen geblazen voor onze voeten. De ene eend is net even specialer dan de andere en die krijgt dan ook een voorkeursbehandeling. Best lastig want de meeste eenden lijken op elkaar maar met de juiste aanwijzingen van Johan weet ik al gauw de juiste eend te vinden! Nee, wij houden het nog wel even vol in het koude Nederland, hopelijk de eenden, zwanen, meerkoeten en gans ook...

Gr. van ons!

• 11 Februari 2010 - 19:19

De Bezemertjes:

Alleen al jullie verhalen te lezen warmt ons alweer een beetje op. Je zou zeggen het went nu zo langzamerhand, maar nee. Het verlangen naar wat aangenamer weer wordt nog steeds niet gehoord. Alhoewel dit wel beter is dan regen. Het past ook wel bij de Olympische spelen die er aan gaan komen. Dus hier voorlopig nog aan de Gluhwein en Jagerthee. Genieten jullie maar lekker en pak ieder zonnestraaltje. Dikke kussen van Andrew, Monique, Sebastiaan en Anouk

• 11 Februari 2010 - 19:39

Cora:

Ohhhh was ik ook maar met pensioen,kon ik een kamertje bij jullie huren, en ohhhh Jo die lekkere vis die jij zo lekker kan bereiden, en ohhh Rik ik wil ook lekker in het zonnetje!!! Als ik jullie berichten lees voel ik jullie warmte en gezelligheid. Maar ja morgen weer in de kou glijdend naar de tram en weer aan het werk. Lieverds een dikke Valentijn zoen van mij.

• 11 Februari 2010 - 20:20

Joke:

Hoi Wat genieten jullie weer lekker zeg maar ik moet even melden dat ook wij hier in Alabama 7 graden vorst en een laag sneeuw hebben.Het is hier ook net even Nederland.Maar ook hier genieten we wel van hoor.
    Groetjes Joke en Peter

• 11 Februari 2010 - 20:55

Pieter En Sylvia:

Wolfi vindt de kou prachtig.Lekker in de sneeuw lopen maar op het ijs durft ze niet te staan.Nog veel mooie dagen gewenst.
    Groejes

• 12 Februari 2010 - 08:36

Gemmie:

Het is te lezen,het is te zien,ik kan het door de pc heen voelen....dat jullie ontzettend genieten!Heerlijk!
    En die wandelingen daar zijn geweldig.De geur,de natuur,de uitzichten.Daar kan Nijmegen niet aan tippen.
    Mijn heimwee word wel flink aangewakkerd door de blogs te lezen.
    Nog heel veel plezier.
    (en super dat er een filmpje bij staat!)
    Groetjes,Gemmie

• 14 Februari 2010 - 08:16

Peggy:

Lieve Rik en Johan,

Hier eindelijk een berichtje uit het winterse Diemen. Het is zondagochtend en het sneeuwt er ligt al weer een aardig pak.
    Sorry dat we nu pas een berichtje sturen maar ik heb eindelijk me laptop weer gevonden tussen de stofwolken van een verbouwing, wat een bende was het hier, maar nu is het weer bijna alles aan kant en zitten we er weer netjes bij.

Uiteraard ben ik wel op de hoogte van jullie verhalen want die lees ik 's ochtends op weg naar me werk in de trein, op mijn GSM.
    Wat genieten jullie weer en wat een mooi appartement met prachtig uitzicht hebben jullie.
    Jullie zijn inmiddels al lekker bruin en goed uitgerust, en helemaal in shape.

Fijn dat Johan al van die lekkere
    wandelingen kan maken voor de vierdaagse, voor Frans is dat wel iets moeilijker met dit slechte weer. Hij gaat nu wel regelmatig naar de sportschool om zijn conditie iets te verbeteren. Ook gaat hij weer met de meiden trainen, die al hun eerste rondje Ilpendam achter de rug hebben.

Nou Frans is inmiddels ook uit bed en we gaan samen een bakje koffie drinken en kijken hoe de sneeuw de tuin weer langzaam omtovert tot een wit sneeuwlandschap.

Lieve Rik en Johan geniet van alles en we blijven jullie volgen.

Veel liefs en een hele dikke kus.

Frans en Peggy