Costa Blanca Nieuws
Door: Rik Prins
Blijf op de hoogte en volg JORI
17 April 2010 | Spanje, Altea
Het was weer een vrolijk weerzien met Piet en Sylvia donderdagmiddag in Altea, en ook Wolf was weer helemaal door het dolle heen. Gelukkig hebben zij woensdagnacht nog een slaapplek kunnen krijgen in Barcelona, want het vertrouwde adres in Perpignan (Frankrijk) waar ook wij steeds stoppen zat vol. En omdat Wolf de hond niet overal naar binnen mag , hebben zij nog heel veel zoekwerk gehad, en daardoor toch 4 uur langer in de auto gezeten dan normaal. Maar daar was niets meer van te merken toen zij fris in Altea uit de auto stapten. Heerlijk hebben wij bij hun op het gigantisch grote balkon gezeten met koffie en een sangria, en natuurlijk weer gezellig bij gebabbeld, met livemuziek vanaf het terras onder hun appartement. Ook hun zitten weer op een geweldige stek aan de boulevard met zeezicht, 2 slaapkamers, 2 badkamers, en nog een aparte TV Kamer. Ja die zitten hier ook als God in Spanje ha, ha !! Vrijdagavond hebben Piet en Sylvia ons getrakteerd op een etentje bij onze gezellige Chinees, en het smaakte weer ouderwets lekker. Wij werden dit keer niet verwelkomt bij de deur maar de eigenaar was toch weer enorm blij zijn vertrouwde klanten terug te zien. En na afloop kregen wij weer een heerlijk chinees likeurtje bij de koffie en een vrolijke rose armband als herinnering.
Vrijdagmorgen keken wij TV en zagen dat alle vluchten gecancelt zijn vanaf Schiphol en die nacht zouden Ton en Ger naar Turkije vertrekken. Meteen een sms berichtje gestuurd, en zij konden nog niets vertellen en alleen maar afwachten. Nou daar zit je dan met je koffers al 5 dagen gepakt, Ger voor het eerst in zijn leven de lucht in naar het buitenland, en dan heb je dit ! Wij kregen eindelijk een verlossend sms berichtje dat de vlucht een week word uitgesteld en zij vertrekken nu op 24 April naar Mamaris. Het is niet te hopen dat het nu bloedheet in Nederland word, want dan kan je die koffer weer uitpakken, wassen en voor de zoveelste keer inpakken. Het is echt niet te geloven dat dit jouw weer moet overkomen Ton, maar het is weer een Hoofdstuk voor het boek over jouw leven, dat moet inmiddels toch echt een bestseller worden ha, ha !!
Vanmorgen zaterdag om klokslag 08.00 uur kregen wij bericht van Frans en de girls dat zij aan de start staan voor de Bloesemtocht, en Johan hier in de startblokken klaar staat om zijn 25 kilometer van Altea naar La Nucia te lopen. Frans belt om 8.25 uur dat ze zijn gestart in Nederland, en ook Johan gaat nu op pad, hij heeft er veel zin in. Gisteren hebben wij deze route nog even samen gereden, om te kijken of er geen omleidingen in de weg zijn, want dan ben je hier echt de klos en kun je zo door de bergen kilometers worden omgeleid. Maar alles zag er goed uit alleen moet Johan hier heel veel omhoog lopen via de weg met haarspeldbochten, en ik zal blij zijn als hij weer heelhuids thuis is. Om 10.25 uur belt Johan uit La Nucia dat hij is aangekomen en ik sta perplex dat hij 10 kilometer in 2 uur tijd heeft afgelegd met zoveel stijgingspercentage. Grote Klasse Schat !! Hij gaat nu even rusten en een welverdiende kop koffie halen, en zal weer even contact opnemen met Frans en de Girl’s hoever ze in Nederland zijn. Hier is het momenteel bewolkt met een zonnetje, ben heel nieuwsgierig hoe het in Nederland is. Vorig jaar was het prachtig mooi weer toen zij de bloesemtocht liepen.(Zie foto Frans) Maar meer over de inspanningstocht van Frans en Johan in het volgende verhaal.
Heel veel liefs en Fijn Weekend voor iedereen van Johan en Rik
20 April 2010 - 06:38
Ton En Ger:
hoi hoi wat een geweldig verhaal ha ha hier is het lekker weer dus we missen de zon niet op naar de zaterdag vrijdag maar de koffers inpakken wordt er al aardig handig in onze vluchtnummers zijn nu Hv225 14.40 Adam Dalaman we missen wel dagje maar goed en terug 1mei met de PC 277 aankomst 9.55 dus we gaan er voor nou kanjers ik spreek jullie nog wel op skype veel liefs en dikke kussss -
20 April 2010 - 19:09
Johan &Mirella:
Ola! De laatste week is aangebroken, wat is het snel gegaan! Ja, wat een toestand he met al die gecancelde vluchten!! Ginny & Ben zouden zaterdagnacht terug komen van Gran Canaria maar ze zijn vanavond pas gepland....Ze zijn in ieder geval weer veilig thuis! Wij wensen u een goede terugreis en zien u zondag!! Liefs Johan & Mirella