Calpe en een prachtig weerzien - Reisverslag uit Altea, Spanje van JORI Prins - WaarBenJij.nu Calpe en een prachtig weerzien - Reisverslag uit Altea, Spanje van JORI Prins - WaarBenJij.nu

Calpe en een prachtig weerzien

Door: Johan Prins

Blijf op de hoogte en volg JORI

08 Februari 2010 | Spanje, Altea

Lieve familie en vrienden.

Het is zaterdag 6 Februari, al vroeg in de morgen is de kracht van de zon goed voelbaar. Het was een prachtige onbewolkte morgen, dus de schuifdeuren konden vroeg open. Al snel zaten wij op het balkon aan de koffie, en besloten wij vandaag de markt in Calpe te bezoeken. Juist de markt in Calpe moest volgens vele een reuze gezellige markt zijn, niet dat je hier te kort aan markten hebt, want elk zelfrespecterend dorp heeft hier zijn eigen markt. Vorig jaar zijn wij hier niet aan toegekomen omdat wij zaterdags onze doorreisdag hadden, toen wij iedere week de plaatsen Altea, Benidorm en Calpe aandeden.

Bij het binnenrijden van Calpe was direct duidelijk waar de markt was, wij waren namelijk niet de enige bezoekers. Parkeren ging nog redelijk makkelijk en 10 minuten later slingerde wij ons een weg door de nauwe straatjes van de oude binnenstad van Calpe. Nu ligt Calpe tegen een Bergwand aan, dus volledig ongeschikt (In verband met klimmen en dalen) voor Rollators en Scootmobiels. Dus met volledig onbeschadigde enkels konden wij na ruim 2 uur de echt prachtige Wandelboulevard van Calpe oplopen, die na ik schat zo’n 5 km lang is. Een prachtig breed zandstrand, scheidt ons van de zee, hoe anders is dit in Altea, waar maar weinig zandstrand is te vinden. Alleen jammer dat het Calpe maar niet lukt dit gezellig te krijgen zoals Benidorm, want de vele winkeltjes zijn hier dicht. Ze hebben ook weinig buiten terrassen of mogen dit waarschijnlijk niet plaatsen, want met dit mooie weer wil natuurlijk niemand binnen zitten. Maar na een kilometer of 2 doemt een van de weinige terrassen op, en het is dringen geblazen voor een plekje hier. Maar als het ons dan eenmaal is gelukt, Tjonge, Tjonge ! Een Fantastische Dag, Een Fantastisch Terras, en een Fantastische Sangria, en dit allemaal onder de Rook van de Rots Ifach.

De groetjes uit een Zonnig Calpe, van Rik en Johan
O, ja thuisgekomen, heb ik van een Spanjaard (Die goed Engels spreekt) mijn 1e Vislesjes op zee gekregen, of dit al direct vis oplevert ! vertel ik jullie de volgende keer.

Hans, leuk dat je zo enthousiast onze vakantieverhalen volgt, en wij proberen jullie wat zon toe te sturen. Mijn zwager en ik hebben ons alweer ingeschreven voor de Nijmeegse Vierdaagse voor 2010. Liefs van Rik en Johan

Cora, Top lieverd dat alles goed gaat. Geniet ervan en groetjes aan Wendy. Liefs van ons tweetjes

Joke en Peter Hello America !! How Are You !! Wat heerlijk om even wat van jullie te horen. Hopelijk is het weer bij jullie nu ook beter, en genieten jullie ook volop. Alweer 7
jaar weg, daar kunnen wij natuurlijk niet tegenop. Maar Johan en ik zullen denk ik nooit emigreren, daarvoor zijn wij veel te veel honkvast en verknocht aan onze familie en vrienden. Laten wij eerst maar eens kijken of wij het 3 maanden kunnen volhouden. Liefs van ons en hopelijk tot gauw !!

Marijke, Erik en Mandy, gezellig dat je ons even op de hoogte houd, hoe het gaat met onze nieuwe buurtjes. Lief dat jullie weer zo behulpzaam zijn, een goeie buur is beter, dan een verre vriend. Fijn dat Mandy zo genoten heeft, en voor je het weet zitten jullie alweer heerlijk op Wintersport.
Liefs van ons.

Tante Joke en Oom Aize Wij zijn inderdaad al goed bezig met Spaanse les, maar alles uitleggen is toch iets heel anders. Fijn dat alles lekker gaat. Groetjes van ons 2.

• 08 Februari 2010 - 17:26

Ton En Ger:

geweldig om je tezien op skype echt super en daar bij jullie mail ga toch anders denken over camper oeps arme ger maak hem nu heel gek over hallo buiten land hier hmmm we faxen dikke kusssssss

• 08 Februari 2010 - 19:31

Hans Angevare:

Hoi Johan,
    tuurlijk volg ik jullie verhalen, hartstikke leuk, en over de 4 daagse, ongemerkt train je toch al de nodige kilometertjes. In het magazijn van Walter is het bokkoud zoals wij dat in westfriesland noemen. En we zijn voorlopig nog niet van die kl.. kou af. Hoop dat de waterleiding weer niet bevriest anders hebben we geen koffie.
    Groetjes aan je vrouw.
    Hans

• 09 Februari 2010 - 10:07

Anjo:

fijn dat jullie het naar de zin hebben en een lekker zonnetje hebben. hier is het koud in oosterijk voelde het niet zo erg koud.verder alles goed hier groetjes anjo

• 09 Februari 2010 - 18:54

Johan & Mirella:

Altijd lekker zo'n markt afstruinen. Vandaag op de markt in P'end was het erg rustig ivm de kou ( -3). Lekker dat u al een korte broek kan dragen, dat zal hier nog wel even duren! Geniet ervan! Liefs