Costa Blanca heerlijk lopen in Altea Hills - Reisverslag uit Altea, Spanje van JORI Prins - WaarBenJij.nu Costa Blanca heerlijk lopen in Altea Hills - Reisverslag uit Altea, Spanje van JORI Prins - WaarBenJij.nu

Costa Blanca heerlijk lopen in Altea Hills

Door: Johan Prins

Blijf op de hoogte en volg JORI

30 Maart 2010 | Spanje, Altea

Lieve Familie en Vrienden

Achter het Dorp Altea liggen de Altea Hills, vanaf de boulevard zie je het prachtige heuvellandschap zo liggen met prachtige woningen en hotels. In Januari 2010 trekken deze heuvels al om een wandeling in te maken, maar om nu direct ongetraind de heuvels in te gaan was niet echt verstandig. Maar nu na 6 weken trainen durfde ik het wel aan om het gevecht met de Hills met soms een stijgings percentage van wel 16 % aan te gaan.

Het is een prachtige morgen als ik de 4 km. naar de voet van de heuvels, deels lang zee en deels langs de N-332 in 45 minuten afleg. Na wat informeren ben ik er achter gekomen dat deze woonwijk is ontwikkeld toen alles nog kon en de bomen tot aan de hemel reikten, dus duidelijk voor de kredietcrisis. Ook heb ik begrepen dat er flink wat woningen te koop stonden, en dat de bouw van vele projecten de laatste 2 jaar stil waren gelegd. De ingang is in ieder geval indrukwekkend, twee hele grote stenen met Altea Hills laten niets aan de verbeelding over. Ik wandel het Resort binnen, en wat direct opvalt buiten het stijging percentage (waarom doe ik dit) is dat er een stoep aanwezig is zodat ik niet op de rijbaan hoef te lopen. Via de plattegrond die ik bij de VVV heb kunnen bemachtigen vervolg ik mijn route. De straten zijn gelukkig goed aangeduid, want verkeerd lopen is hier echt geen pretje, 90 % van de straten zijn namelijk doodlopend. Ik klim gestaag door naar boven, en een aantal dingen vallen mij op. De uitzichten zijn prachtig, het is helder weer en ik zie hier vandaan zo Benidorm liggen. De straten lijken op de kaart korter dan in werkelijkheid, en als laatste begin ik flink buiten adem te raken en heb duidelijk een flink verhoogde hartslag. Ik loop door tot het hoogste punt en maak wat foto’s. Ik neem een korte rustpauze, en omdat ik al 1 uur en 20 min. Onderweg ben besluit ik gewoon dezelfde weg terug te lopen. Het is onmogelijk in te schatten hoelang ik nog door moeten lopen om via de andere kant van Altea Hills weer thuis te komen, en drinken en eten heb ik niet bij mij. Ik moet mijn aanval op Altea Hills dus nog even uitstellen, en wandel rustig terug maar ook bergafwaarts kost veel kracht, zo stijl is het. Als ik eindelijk langs de boulevard loop trakteer ik mij op een kopje koffie. En eenmaal thuis inmiddels 3 uur later realiseer ik mij dat ik een prachtige route heb gezien en gelopen en dat er nog een uitdaging voor mij open ligt, maar daarover later meer in de beklimming van Altea Hills.

Het heeft een geduurd maar dat kwam meer omdat de ochtenden niet altijd helder waren, en dat de Hills dan in de mist gedompeld zijn. Maar zondag de 28ste maart was het helder en zonnig zodat de beklimming een vervolg kon krijgen. Het 1e deel tot het hoogste punt heb ik al beschreven, maar nu was mijn doel om via de Hills in Altea di Vella uit te komen, en daarna weer huiswaarts te wandelen. Opnieuw gaf de beklimming geen grote problemen, tenminste je raakt echt buiten adem en je bovenbenen en kuiten geven het gevoel op exploderen te staan. Heel even vraag ik mij af waarom doe ik dit, want de 7 heuvelen van Nijmegen zijn bij elkaar nog niet een kwart van de hoogte. Eenmaal het punt voorbij waar ik vorige keer terug ben gekeerd loop ik dan weer klimmend dan weer dalend langs schitterende villa’s die allemaal meer dan een adembenemend uitzicht hebben. Ik trek aardig bekijks want geen van de bewoners zal het waarschijnlijk in zijn hoofd halen zich wandelend te verplaatsen hier (gezien de auto’s die bij de villa’s staan, ook een overbodigheid want er waren weinig onder de 100.000 euro bij). Ik probeer een en ander fotografisch vast te leggen, maar altijd is het resultaat van het menselijk oog beter als de foto. Ik kom al wandelend in een nog hoger gelegen gebied, en tref daar een prachtige vrijstaande villa aan, hij is te koop dus als er iemand van jullie nog wat in een oude sok heeft en denkt wat moet ik ermee. Ik stel mij beschikbaar al moet het wel een flinke sok of misschien beter een volle panty zijn, maar alle beetjes helpen. De weg loopt nu alleen nog maar bergafwaarts, ik strik mijn veters nog even extra vast, zodat mij voeten zo min mogelijk in mijn schoenen gaan schuiven. Ik wordt opgeschrikt door luid hondengeblaf, deze jongen is niet vriendelijk zijn baas evenwel. Nadat hij op niet te verstane manier de hand heeft gecorrigeerd. Zijn taal was duidelijk en Nederlands, wij praten voor 10 minuten met elkaar over welke route ik moet volgen. Ons gesprek eindigt met mijn vraag of de geweldige villa zijn eigendom is, lachend bevestigde hij mijn vraag met Ja, en ik kon niet anders meer uitbrengen dan (Dat heb je niet slecht gedaan !) Ik wandel inmiddels 3 uur als ik de Hills achter mij laat, en ik ben geen koffiebar of restaurant tegen gekomen. Misschien iets om te beginnen al zal het waarschijnlijk weinig wandelaars trekken.
Na een kleine 4 uur ben ik weer terug in Altea, waar mijn harem al bezorgt op mij wacht (Al had ik gezegd dat ik zeker 3 tot 3.5 uur onderweg zou zijn. Met voldaan gevoel word ik op het balcon verzogt met koffie, en na de Bedwinger van de Nijmeegse 7 Heuvelen kon ik nu ook Altea Hills op het conto bij schrijven. Opnieuw een hele mooie ervaring.

Gisterenavond hebben wij Oma op het vliegtuig gezet naar Schiphol. Zij heeft een enorme goeie reis gehad, en ik moet zeggen dat zij eerder in Amsterdam was (2.5 uur) dan dat wij onderweg waren naar de luchthaven heen en terug van Alicante naar Altea. Na een hele goeie vlucht hebben wij vandaag alweer even Geskypt met haar, en zij was nog helemaal vol was van Spanje. Maar met haar mooie foto’s als herinnering zal zij deze vakantie ook niet snel vergeten. En ook wij moeten weer even wennen aan de stilte in huis, en hebben weer enorm genoten dat Ma weer even gezellig met ons vakantie heeft gevierd.

Heel veel liefs weer van ons tweetjes JoRi vanuit Altea.

• 30 Maart 2010 - 19:28

Hans Angevare:

Hallo Prinsjes,
    weer even een berichtje vanuit Hoorn, met veel plezier lees ik jullie verhalen.Johan, je bent volgens mij al behoorlijk je wandelspieren aan het verwennen. De 4 daagse wordt een eitje voor je. Ga zo door! Nog vele zonnige dagen voor jullie in het vooruitzicht.

GroetHans (gebr. Walter)

• 30 Maart 2010 - 21:03

Marijke:

Nou Jo, laat de zeven heuvelentocht maar komen. Jij bent er klaar voor.
    Nog drie weken en dan zijn jullie alweer thuis. De tijd vliegt. Toen jullie wegreden dacht ik wat een tijd "drie maanden".
    Geniet nog lekker, maak nog veel foto's vooral van de Altea Hills want ik vind het smullen al die vila's.
    Hele fijne paasdagen en veel knuffels van ons.

• 30 Maart 2010 - 23:09

Gemmie:

Nou,ik vind het wat stoer hoor zo'n hele klim!
    Maar de beloning is het uitzicht.Schitterende foto's weer.
    Ohh en die villa met dat zwembad...*kwijlt het toetsenbord onder*
    Veel plezier nog,ben benieuwd naar het volgende blog.:)

• 31 Maart 2010 - 07:01

René En Jo:

Geweldig verhaal Johan! en stoer dat je de Hills hebt beklommen. Geniet nog even daar van het mooie weer en de omgeving. (die nederlander loog overigens want hij huurde de villa van mij ;-) wowwwwwww wast maar waar!!!!!

• 31 Maart 2010 - 17:22

Johan & Mirella:

Ola!

Petje af hoor! De Nijmeegse 4-daagse is straks een makkie om te lopen! Hopelijk houdt ome Frans u wel bij....Wij hadden vandaag een flinke wind in NL. Nu is het koud en nat en hopen snel op mooi weer....

Alvast fijne Pasen!

Liefs van ons

• 01 April 2010 - 15:19

Gemmie:

Hoi hoi,
    bij deze wens ik jullie fijne paasdagen!