Buren liefde in Spanje
Door: Johan Prins
Blijf op de hoogte en volg JORI
29 Januari 2010 | Nederland, Amsterdam
Lieve Familie en Vrienden,
Het is vandaag donderdag 28 Januari 2010, en wat later zou blijken een dag met 2 gezichten. Deze dag begon fantastisch. Het is 7.15 uur als ik de luiken opendraai, en een prachtige mooie heldere hemel zie, en dat betekent dat ons een prachtige zonsopkomst staat te wachten (WE VERWELKOMEN HEM) Het duurde nog tot 8.15 uur voor de zon volledig uit zee opsteeg, en ons de warmte ging geven waar wij deze lange reis voor gemaakt hebben. Wij konden er even geen genoeg van krijgen, maar moesten opschieten want wij krijgen koffie visite.
Rond 10.30 uur hebben wij met Piet en Sylvia afgesproken, want die gaan vrijdag na 3 maanden weer aan de terugreis beginnen. En wij mogen hun fietsen en satalietschotel lenen voor 3 maanden, een geweldig aanbod waar wij heel blij mee zijn. Rond 12.30 uur hebben wij koffie gedronken, gebak gegeten en de TV schotel geïnstalleerd (Hoera ! we hebben Nederlandse TV) en de fietsen gestald in de garage.
Piet en Sylvia zijn al helemaal klaar met inpakken, en daarom besluiten wij hun laatste dag, gezellig gezamenlijk door te brengen. Wij rijden naar Benidorm waar wij het kruis (La Cruz) bezoeken, een zware klim omhoog voor de Bora, maar dan heb je ook een adembenemend uitzicht over Benidorm. De meiden genieten lekker van de zon, en Piet en ik besluiten via een steil weggetje met trappen omhoog, het Kruis te bezoeken, waar wij even later op het hoogste puntje van Benidorm staan. Te midden van vele Nederlanders die deze plek hebben uitgezocht, om hun as te verstrooien. Volwaar een mooie plek als je hier je laatste jaren van je leven hebt gewoond.
Wij besluiten nog even Benidorm in te gaan, en zien de 1e Engelse alweer lopen in korte broek en teenslippers over de boulevard, natuurlijk meteen herkenbaar door hun overbekende blanke huid. Wij besluiten nog even lekker op een terrasje neer te strijken heerlijk uit de wind waar het kwik probleemloos boven de 20 graden komt (Heb zelfs 23 graden gezien). Tegen 17.00 uur verlaat de zon ons, en vertrekken wij uit Benidorm. Om nog even samen bij de plaatselijke Chinees in Albir deze hele gezellige dag af te sluiten met elkaar.
Na een heerlijk etentje nemen Piet en Sylvia afscheid van de Chinese Familie, die gezamenlijk in koor hun uitzwaaien en roepen Dlag Vlienden tot in Apil. Wij rijden Piet en Sylvia naar hun flat EN NEMEN AFSCHEID VAN ELKAAR TOT 18 April 2010, dat lijkt erg ver weg maar de tijd vliegt voorbij, dus voor wij het weten zijn ze hier alweer terug.
In ons appartement aangekomen zetten wij de TV aan, wij hebben prachtig beeld en zo kunnen wij ook weer de Mol volgen, Pauw en Witteman en het laatste nieuws kijken, Werelds ! Het weerbericht doet mij weer even beseffen dat ik in Spanje zit. De Costa’s 18 graden vol zon. Nederland Sneeuw en regen rond het vriespunt.
Sterkte jullie daar in Nederland, en tot het volgende berichtje.
Groetjes Johan en Rik.
IEDEREEN bedankt weer voor de leuke reacties op de Site, lief dat iedereen zo met ons mee leeft.
MOEDERS v/d Veer. Geweldig dat het U gelukt is een berichtje terug te sturen. Grote Klasse en erg leuk dat U meeleest.
MAMA. Het zwembad is nog veel te koud, maar wij hadden gisteren wel onderuit kunnen gaan op de ligbedden bij het zwembad. Maar voorlopig zitten wij heerlijk op ons balkon onderuit. Hebben toch 2 heerlijke ligstoelen staan. Jammer genoeg geen Internet in onze flat. Ook vandaag vrijdag met de zon opgestaan, en een prachtige blauwe lucht. Voor je het weet kun je daar ook lekker van genieten, nog maar 5 weekjes !
ANJO en WICO, fijn dat jullie zo genieten van de mooie wandelingen op de Wintersport, en dat jullie de Zeven Heuvelen al hebben overwonnen. En heerlijk dat ook bij jullie de zon schijnt. Fijn dat wij via de SMS berichtjes op de hoogte blijven, van jullie verblijf daar.
RENE en JO hebben jullie berichtje gezien hoor, leuk dat jullie meelezen. Misschien ook wel wat voor jullie als jullie oude dag aanbreekt. Dikke knuffel voor de kinderen.
PA en MA KENTER. Misschien toch ook wel wat voor jullie ! Even dat koude kikkerlandje ontvluchten. Of is Pa alweer op de schaatsen zijn toertochten aan het rijden ! Dat is hier natuurlijk niet mogelijk, maar ma kan hier ook haar Fietsbando maken hoor.
MARIJKE en ERIK. Heeft Mandy het naar haar zin gehad, en wanneer gaan jullie wintersporten ! Bedankt dat jij de buurtjes weer gedag hebt gezegd namens ons. Zodra wij thuis zijn hoor je waarom ik ze niet heb gebeld.
ANDREW en MONIQUE, Wij missen onze buurtjes en kids wel hoor, geen kinderstemmetjes hier om ons heen. En vooral die dikke knuffels die wij geregeld krijgen. Veel liefs en dikke zoen voor de kids van Ome Johan en Tante Rik.
PEFRA, BOJO, JOMI, BUD EN ROKI, WEL UIT HET OOG, NIET UIT ONS HART !!!
29 Januari 2010 - 15:16
Pa En Ma Kenter:
Dat geloof je toch zelf niet dat wij gaan overwinteren!!!!!!in Spanje???? Net nieuwe schaatsen gekocht dus die moeten goed ingereden worden op de baan in Alkmaar. Genieten jullie er maar lekker van wij blijven wel in ons "koude"kikkerlandje.
Groetjes uit URSEM
29 Januari 2010 - 17:46
Marijke:
Heerlijk weer allemaal. Mandy heeft het super gehad. 5 dagen strak blauw. De overig drie dagen wisselvallig maar niet echt koud. Helemaal goed. Veel lol gehad en ik ben toch maar weer blij dat ze in een vrijstaand huis zaten. Je moet ze echt niet als buren hebben. 1000 foto's en filmpjes en alleen maar lol met z'n 10en. Nu kunnen ze weer aan de bak voor het laatste half jaar.
Erik komt net binnen en het gaat weer sneeuwen hier. bleeeeeeee
Wij gaan 6 maart naar oostenrijk. Dat duurt nog even.
De nieuwe hoek buren hebben zich keurig voorgesteld. Leuk jong stel en ze zijn hard aan de slag. Nieuwe vloer en nieuwe keuken en ze denken dat ze eind maart er in kunnen. het is erg smerig maar ja we hadden niet anders verwacht.
Nou jongelui we zien Piet en Sylvia van de week wel weer komen.
Jullie nog veel plezier en we mailen weer.
dikke kus -
30 Januari 2010 - 08:39
L.v.d.veer:
hallo luidjes 30-01-2010
wat leuk dat jullie nu ook nederlandse tv kunnen kijken dan kan je zien dat we weer in de sneeuw zitten,genieten jullie maar lekker van de zon.
groetjes loes -
30 Januari 2010 - 09:35
Tonnie Gerrie:
hoi kanjers heerlijk om alles telezen echt super hier kijk je tegen de witte boompjes ook heel erg mooi maar als ik jullie foto zie hmmmdan hoop ik dat het snel april is ha ha oja de auto is eindelijk klaar de kop pakking lag er uit maar is gemaakt gelukkig dus we rijden weer nou dikke kussss en geniet maar lekker -
30 Januari 2010 - 21:19
Bojo:
wat hebben jullie het weer voor elkaar. Mooie flat, mooi weer (uiteindelijk dan)leuke buren (oké, die gaan weer weg)leuke chinees, leuke t.v. en leven als god in Spanje. Natuurlijk zijn wij niet jaloers!!!!!
Blij dat jullie het naar je zin hebben. Tot snel en lieve groetjes BoJo -
31 Januari 2010 - 13:46
Gemmie:
Hoi,wat leuk om jullie verhalen te lezen.
Ik kom alleen in de zomer die kant op,voor ongeveer een maand.
Maar op mijn "oude" dag zou ik daar graag overwinteren.
Geniet ervan en ik kom elke dag even kijken of er een nieuw blog is geplaatst.(en foto's. :))
Veel plezier!