Altea Een Warm Onthaal. - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van JORI Prins - WaarBenJij.nu Altea Een Warm Onthaal. - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van JORI Prins - WaarBenJij.nu

Altea Een Warm Onthaal.

Door: Johan Prins

Blijf op de hoogte en volg JORI

25 Januari 2010 | Nederland, Amsterdam

Lieve Familie en Vrienden,

Zaterdag hebben wij onze reis naar Altea voortgezet, het was nog pikkedonker om half 8 toen wij uit Perpignan vertrokken. Vanaf onze B en B konden wij meteen de Tolweg opdraaien en binnen 15 minuten reden wij al de Spaanse Grens over. Tot aan Barcelona reden wij de Tolweg AP 7, en zijn bij Cambrils overgegaan op de prachtige B-weg langs de kust. Jammer genoeg met heel veel bewolking in de lucht, waardoor de prachtige uitzichten nu wat minder waren dan vorig jaar. Maar nog steeds heel mooi, en rustig om te rijden via Salou, Malgrat en Peniscola. Net voor Valencia pakken wij weer de tolweg voor onze laatste 170 km. naar Altea.

Om 16.00 uur rolde de Bora Altea binnen, en hebben wij in deze 3 dagen bijna 2200 km. afgelegt. Onderweg al even met Piet en Sylvia contact gehouden dat wij bijna binnen zijn, en die stonden ons al vrolijk op te wachten voor ons appartement , met heerlijk gebruinde koppies. Zij hebben voor ons al de sleutel geregelt, zodat wij meteen naar boven konden. Wolf hun hond was door dolle dat hij ons weer zag, zelfs na 3 maanden was hij ons nog niet vergeten. Johan besluit zijn auto in 1e instantie even in de straat te parkeren, want met de dakkoffer op de auto is hij bang niet de parkeergarage onder onze flat in te kunnen rijden. (Later bleek dat geen enkel probleem te zijn). Via de lift komen wij op 3 hoog in onze flat aan. Het is niet extreme groot, maar wel nieuw, netjes, veel kastruimte en van alle gemakken voorzien. Het ligt direct aan zee, waardoor wij een prachtig uitzicht hebben, en ‘s morgens de zon voor onze neus zien opkomen. Hoe bedoel je romantisch ! Piet en Sylvia verraste ons weer met de 1e boodschapjes en een heerlijke snitzel (Hollandse slager) lekkere spaanse Rose om toch nog even samen te toasten op het Nieuwe Jaar. Sylvia heeft alweer alle folders en de Week (Nederlandse Krant) met informatie uit de omgeving voor ons ingeslagen, zodat wij ons meteen weer thuis voelde.

Zondag was echt een Rust en Rommeldag. ’s Morgens even gezellig met Piet en Sylvia een marktje gepikt in het dorpje La Nucia. Altijd gezellig want hier heb je nog een plaatselijke markt tussen de Spanjaarden, en het uitzicht op het plaatsje Pollop is weer adembenemend mooi. Rik geniet weer en heeft haar 1e zakgeld alweer uitgegeven.

’s Middags heeft Rik de koffers en spullen in de kasten opgeborgen, en Johan is meteen de keuken aan het herindelen, zodat wij snel onze draai kunnen vinden, en gooit alles wat stuk is weg. Ik schrik me rot, en zeg je bent niet thuis ! Dit zijn spullen van een ander, en straks krijgen wij een na rekening van alles wat mist. Gelukkig luistert hij, en zet alle spullen in het berghok neer, zodat hij meer ruimte in zijn keuken krijgt.
In de middag gaan wij gezellig naar Piet en Sylvia voor een borreltje, en even hun flat bekijken. En ook hun hebben weer een geweldig onderkomen, met maar liefst 2 badkamers en een nog groter zonneterras om het appartement heen. En wij besluiten gezamenlijk de dag af te sluiten bij onze vrienden van de plaatselijke chinees. Ze stond ons buiten voor de deur al op te wachten en te zwaaien. En met de woorden Ola, Ollanse vlienden, werden wij weer gastvrij binnen gehaald. Wij hebben weer heerlijk gegeten, waarbij de wijnfles helemaal leeg ging, en ook nog het restje van de Sangria van de meiden. Ik zal morgen wel weer een veertje moeten laten in de strijd tegen de kilo’s, maar dat zet ik later wel weer recht. Vermoeid door de reis, alle nieuwe ervaringen en de wijn, duiken wij ons bedje in.

De volgende morgen wordt ik opgeschrikt door een bekent geluid, Is dat REGEN ! Ik sluip mijn bed uit, waarom doe ik dit eigenlijk (Rik word toch niet wakker) en draai in de kamer de luiken open. Wat ik toen zag de volgende keer, en voor nu veel liefs en groetjes van Rik en Johan.

• 25 Januari 2010 - 15:47

Rene Wouters:

Hee lieverds, gelukkig weer heelhuids aangekomen. Geniet de komende lange maanden maar lekker van die Spaanse zon hoor!
    XX Rene en Jo

• 25 Januari 2010 - 15:47

Bob:

Gelukkig,jullie zijn er.
    Ben blij dat de reis voorspoedig is verlopen. Kunnen jullie eindelijk genieten van van alles wat komen gaat (pzalm 33) Geniet en natuurlijk de groeten uit het(weer) witte Purmerend.

• 25 Januari 2010 - 15:53

Ma:

Hoi schatten dat ziet er weer prachtig uit.Maak nou niet al je geld op want ik wil ook met je shoppen. Hier alles oke al je Broers bellen geregeld dus maak je maar geen zorgen. Ik heb gisteren Luca te logeren gehad hij belde of het mocht.Hij heb mij weer ingemaakt met allemaal spelletjes het was erg gezellig. Jongens geniet er van de volgende keer wil ik je zien zwemmen beneden.

Dikke kus
    a.

• 25 Januari 2010 - 20:31

Kim&ron:

jezussss wat een mooi uitzicht!!! is er al een mogelijkheid tot koop?? want dan zou ik echt niet twijfelen hoor... ik zeg doen..
    geniet lekker.
    dikke dikke kus.

• 26 Januari 2010 - 11:28

Loes V.d.veer:

het is me gelukt jullie verslag te lezen heel leuk veel plezier,hier
    licht weer sneeuw.
    groetjes loes

• 26 Januari 2010 - 21:18

De Bezemertjes:

Fijn dat jullie goed zijn aangekomen. Ziet er allemaal goed en gezellig uit. Prachtig dat uitzicht. Doet me weer denken aan die 2 zomers dat ik op Mallorca werkte. Heerlijk iedere ochtend wakker worden met het geluid van de zee. Hier worden we weer wakker met barre kou en een pak sneeuw. Genieten jullie lekker en Johan we zijn benieuwd wat jij zag toen je de luiken open deed...........Liefs van de Bezemertjes

• 27 Januari 2010 - 14:27

Marijke:

Beter laat dan nooit dit bericht. Wat ziet het er prachtig uit. Machtig zo aan zee. Nou het is hier weer helemaal wit en vanavond komt er nog veel meer. Ben jaloers.
    Paula en Andy net aan mijn deur en ik moest jullie de groeten doen. De overdracht is vanmiddag maar ze hebben nog niks nieuws gekocht.
    Ze zijn blij dat het weg is.
    Lievies veel plezier en denk een beetje aan ons met de gevoelstemperatuur van
    -10.
    kus van mij

• 29 Januari 2010 - 09:15

Johan & Mirella:

Ola!

Jullie zitten er warmpjes bij ( nu de tempratuur nog)! Het uitzicht is super! Hier gaat alles goed! De "verbouwing" is bijna klaar en dan kunnen wij ook weer genieten! Liefs vanuit P'end en een poot van Buddy ( die zich afvraagt wanneer hij mag komen logeren?)